Okcategoryrad

5 steg mot dig själv

Det finns många vägar som leder till vårt sanna jag. Experter namngav oss fem huvudstadier som gör det möjligt för oss att titta inuti oss själva, öppna sig mer fullständigt mot världen..

1. Skapa fred med det förflutna

”DET ÄR INTE FÖR ATT INSTÄLLA SANNINGEN, MEN HUR DU FÖRBINDER DET.” Vincent de Goljak, sociolog

Vår personlighet innehåller redan de val som en gång gjordes av våra föräldrar och alla som vi identifierar oss med. Vi kan inte helt bli oss själva om vi är blyga eller rädda för arv från tidigare generationer, men det tar tid att bli av med denna börda. Först vid 30 års ålder börjar de försöka leva sitt eget liv och jämför inte sina egna framgångar med sina föräldrars prestationer i samma ålder. receptfritt potensmedel. Andra blir bara av med skam från en alkoholiserad mor eller far som övergav familjen med fyrtio. ”Att vara verklig” är inte heller lätt eftersom, som sociologen Vincent de Golzhak (Vincent de Golzhak) säger, ”personen försöker bli huvudpersonen i historien som formade den”. ”Historiker vet att det inte finns någon sanning”, förklarar han. – När allt är historien, särskilt vår egen, en berättelse, det vill säga en subjektiv konstruktion, inklusive våra subjektiva åsikter. Det viktigaste är att inte fastställa sanningen, att komma till en lugn uppfattning om vad vi vet. ” Vår uppgift är att överväga fakta från våra förfäders liv och deras handlingar, med hjälp av metoderna historia, sociologi och psykologi för detta. Detta arbete gör det möjligt för oss att bättre förstå deras motiv och ta bort dramatikens aura med några av deras lösningar. Vi kan ta reda på varför det finns en hemlig eller psykisk sjukdom i familjen, som ibland vår familjehistoria ger oss…

2. Sträva efter självförverkligande..

”VÄGEN FÖR SJÄLVREALISERING BÖRJAR MED SJÄLVTILLTROD.” Tatiana Rebeko, jungiansk psykoterapeut

Försoning med det förflutna är bara det första steget. Till och med nykter och uppfattar dig själv och ditt förflutna kan du känna att du lever vid sidan av ditt eget liv. Som 38-årige Ekaterina medger är hon helt avslöjad. ”Själv är något som är inneboende i varje människa från födseln, säger den jungianska psykoterapeuten Tatiana Rebeko.” Detta är något unikt och oupprepbart som finns i var och en av oss. Att hitta dig själv, hitta meningen med livet, förverkliga dig själv är målet för existentiella sökningar. Kriser, problemen vi måste möta, signalerar i vilken riktning vi behöver röra oss, var är våra svagheter. Det är viktigt att behandla dina problem som hjälpare och tro på ditt livs syfte. Vägen till självförverkligande börjar med förtroende för dig själv, för dina känslor, upplevelser och drömmar. ” Om vi ​​nöjer oss med att glatt följa andras instruktioner, riskerar vi att hamna i depression. För att komma närmare förståelsen är det värt att reflektera över de fyra sidorna i yrkeslivet: talang (vad du gör bra), hobby (vad jag gillar att arbeta för), nödvändighet (vad jag behöver tänka på). Genom att analysera dessa faktorer för oss själva kan vi hitta en eller flera delar som de alla kopplar ihop. Vi får stor tillfredsställelse från det önskade och det faktiska, vår värld och våra praktiska aktiviteter.

3. Arbeta med känslor

“BEHANDLA DIN KÄNNANDE SOM ETT MEDDELANDE SOM MÅSTE AVKODAS”. Boris Shapiro, familjepsykoterapeut

Ett annat sätt in i djupet av vårt ”jag” är våra känslor. Du bör vara särskilt uppmärksam på dem när de vid första anblicken verkar vara otillräckliga: vi känner oförklarliga ångest. ”Jag har stor kontroll över mig själv och kan bete mig mycket jämnt utan att visa det minsta tecken på sorg eller ilska”, säger 29-årige Pavel. ”Problemet är att jag inte lyssnar på mig själv och bara lär mig om mina känslor i explosionen.” Om känslor överväldigar oss är det värt att tänka: vad försöker de berätta för oss om? Det är mer korrekt att inte reagera på något som rörde oss omedelbart och vänta på det ögonblick då vi kan sätta ord på våra känslor. ”Du måste lita på dina känslor”, säger familjeterapeut Boris Shapiro. – De är mycket mer exakta än reflektioner för att förklara för oss hur vi relaterar till det som händer i livet. När vi är glada eller ledsna, förvånade eller arga har våra känslor nödvändigtvis en anledning. ” Känslor uttrycker ofta behov som vi ignorerar: att bli förstått, att få erkännande och respekt. ”Känslor bör tas på allvar”, fortsätter Boris Shapiro, ”att tänka på dem som ett budskap som ska dechiffreras”.

4. Lär dig att uttrycka din sanning

”ATT SANNA BETYCKAR INTE ATT TALA UT ALLT.” Svetlana Krivtsova, existentiell psykoterapeut

Vi lär oss från barndomen att säga sanningen, men vi glömmer ofta att alla har sina egna och att det inte är så lätt att uttrycka det. Darya, 33, säger att hon i sin ungdom hävdade sig själv och sa absolut allt som kom i hennes huvud: ”Ofta var mina ord stötande och oanständiga. Tja, låt det vara, tänkte jag, men jag är en hel person, jag förråder mig inte. ” ”Att vara sanningsenlig betyder inte att man säger allt”, kommenterar den existentiella psykoterapeuten Svetlana Krivtsova. – Du kan prata om den upplevelse du ser hos den andra, eller om intrycket som han gör på dig. Detta kommer också att vara sant, men det kommer inte att skada någon annan. ” Ibland betyder det att säga sanningen att genomgå en slags initiering: när vi inte säger vad vi känner, inser vi hur kära det kommer att behöva betala för det. Att säga till din chef att du inte håller med honom – och var beredd att inte åka på semester på sommaren. Att veta samtidigt att du har barn och att de har sin egen sanning: de vill tillbringa sin semester med sina föräldrar. Vi måste leta efter ord som speglar våra tankar eller tillstånd, samtidigt som vi respekterar den som dessa ord riktar sig till. När det gäller form bör vi försöka tala först och främst om oss själva, och inte om samtalspartnern, att använda ”jag” snarare än ”du”, eftersom våra egna känslor är den enda sanningen som finns tillgänglig för oss. Men i huvudsak, genom sitt uttalande, sårbarhet, vad samhället anser som svaghet. Sanning om våra brister (men utan självmedlidenhet och självbeundran) ger vår personlighet skönhet om vi inte döljer dem, men försöker fixa dem..

5. Bestäm ett nära förhållande

”FÖR KOMMUNIKATION FÖR ATT LÄDA TILL ATT FÖRSTÅ DIG SJÄLV OCH ANDRA, MÅSTE VI ÖVERVINNA RÄDDSRÄDDEN.” Anna Varga, familjepsykoterapeut

Närhet är det fältet, eftersom det förutsätter förmågan att släppa en annan person in i vårt territorium, inte uppfattar honom som en inkräktare. Omvänt måste vi bestämma oss för att komma in på en annans territorium för att acceptera och älska honom som han är. ”Att bo tillsammans hjälper mig att vara mig själv”, säger 34-årige Victoria. – Men det finns kanske också en omvänd relation: just för att jag lärde mig acceptera mig själv kunde jag bestämma mig för ett liv tillsammans med min vän. ”Det är viktigt att förstå vilka känslor, tillstånd och behov vi har under kommunikationen. ”Vi beräknar” det, – säger familjeterapeuten Anna Varga. – Och det blir vägen för honom, och inte vägen för dig själv. ” För att ett förhållande ska vara riktigt nära måste du berätta för vänner och familj om dina sanna tankar kamagra oral jelly 100mg, känslor och önskningar. Uppriktighet kräver förtroende (både till din granne och till dig själv), och stärker det samtidigt. ”Men att höra och förstå en vän är alltid inte lätt”, fortsätter Anna Varga, “du måste anstränga dig för detta. Det är omöjligt att förstå vem du är utan feedback. För att få den måste du öppna för andra. För att kommunikationen verkligen ska leda till förståelse för sig själv och andra, övervinna rädslan för fördömande och vara överens om att missförstånd, besvikelse och missnöje också är närhet. ” Kommunikation kommer inte att vara verklig utan uppriktighet..